Return to site

Milloin pitäisi aloittaa järjestelmällinen jatkuva parantaminen?

On aika siirtyä rimpuilusta organisoituun toimintaan
Jos kysyt urheilijalta minkä ikäisenä olisi laji pitänyt aloittaa päästäkseen parempiin tuloksiin, vastaus on vääjäämättä sama. Ennen sitä ikää, jolloin ko. urheilija on lajin aloittanut. Huipulle pääsee vain säännönmukaisella ja järjestelmällisellä treenaamisella, jota tulee pystyä jatkamaan tarpeeksi kauan. Urheilijan tapauksessa tiettyjen valmiuksien, kuten kävelyn onnistumisen, jos aikoo juosta, tulisi kuitenkin täyttyä ennen harjoittelun aloittamista. Tässä lyhyt katsaus siihen mitä valmiuksia vaaditaan, jotta voit aloittaa oman jatkuvan parantamisen prosessisi.
Paras aika oli luultavasti jo kauan, sitten, joten mennään toiseksi parhaalla eli nykyhetkellä. Voidaksesi tehdä jatkuvaa parantamista sinulla tulee olla
  1. Organisaatio, jossa voit ilmaista mielipiteesi ja saada ihmiset kanssasi saman pöydän ääreen. Pöytä voi olla myös virtuaalinen.
  2. Käsitys siitä, ketkä voivat edustaa asiakkaalle arvoa tuottavan ketjun eri osia.
  3. Valmisteltu tapa kaivaa sinua vaivaavaan ongelmaan juurisyy ja lähteä ratkaisemaan sitä. Jokuhan sinua vaivaa, koska tätä mietit. Hyvä menetelmä on esimerkiksi A3 problem solving.
  4. Valmius hyväksyä, että ongelman syy voi olla jotain aivan muuta kuin ajattelit.
Lyhykäisyydessään tulee siis olla halu, välineet ja aikaa lähteä parantamaan prosesseja. Aloittamalla jatkuvan parantamisen ja varmistamalla, että kalenterissa on aina seuraava toimenpide saat prosessin rullaamaan. Käymällä läpi järjestelmällisesti uudet esiintulevat ongelmat, saat organisaatiosi sitoutumaan ratkaisujen etsimiseen ja tulokset seuraavat varmasti.
Urheilusuorituksissa yksittäisiin toistoihin keskittyminen ja niiden korjaaminen johtaa kokonaisuuden paranemiseen. - József Pap